Hidrostatik Filtre
Hidrostatil filtreleme yüzey alanında yüksek verimli filtreleme ve kesme yağlarınız için mükemmel sızdırmazlık, daha ince bir yüzey ve uzun ömür garanti eder. Makinenizi temiz tutar, periyodik temizlik için maliyetli makine duruş süresini azaltır, pahalı soğutma sıvılarının israfını önler. "Hidrostatik" filtres bir yüzey alanı aracılığıyla optimum filtrelemeye yönelik kullanılan bir sistemdir. Filtrelenmemiş ve filtrelenmiş sıvılar arasında mükemmel sızdırmazlık sağlamaktadır. Bu filtre tipinde bir filtrasyon pastasının oluşturulması, mümkün olan en yüksek filtrasyon kalitesine yöneliktir. Ucuz malzemeler kullanarak derinlemesine bir filtrasyon sağlayarak filtre kağıdı kullanımını sınırlamak gibi ikinci bir avantajı vardır. Sağlam tasarımı, yüksek düzeyde dayanıklılık ve güvenilirliği garanti etmektedir. Temiz sıvı tankları veya soğutma sıvısı pompaları gibi çeşitli isteğe bağlı ekstra aparatları da mevcuttur.
Hidrostatik filtreler, pistonlu pompa ile hidrolik motor arasında her iki yönde akan akışkan ile performans gösterebilmektedir. Ters akışlı hidrostatik filtreler, güvenli, güvenilir ve temiz bir sistem çalışması sağlar. Parçalar, seri numaranıza bağlı olarak değişebilir. Hidrolik filtreler, hidrolik sistem bileşenlerinizi, yağların veya kullanımdaki diğer hidrolik sıvıların partiküllerin neden olduğu kirlenmesinden kaynaklanan hasarlardan korur. Her dakika, 1 mikrondan (0,001 mm veya 1 μm) daha büyük yaklaşık bir milyon parçacık bir hidrolik sisteme girer. Bu parçacıklar, hidrolik yağ kolayca kirlendiğinden hidrolik sistem bileşenlerine zarar verebilir. Bu nedenle iyi bir hidrolik filtreleme sisteminin sürdürülmesi, hidrolik bileşen ömrünü uzatacaktır.
Hidrolik sistem bileşenlerinin aşınması kirlenmeye bağlıdır. Hidrolik sistem yağındaki metal parçaların varlığı (demir ve bakır özellikle güçlü katalizörlerdir) bozulmasını hızlandırır. Hidrolik filtre, bu parçacıkların giderilmesine ve yağın sürekli olarak temizlenmesine yardımcı olur. Her hidrolik filtrenin performansı, kirlilik giderme verimliliği ile; yani yüksek kir tutma kapasiteleri ile ölçülmektedir. Hidrolik filtre, bu parçacıkların giderilmesine ve yağın sürekli olarak temizlenmesine yardımcı olur. Her hidrolik filtrenin performansı, kirlilik giderme verimliliği, yani yüksek kir tutma kapasiteleri ile ölçülür. Hemen hemen her hidrolik sistemde birden fazla hidrolik filtre mevcuttur. Pompa ile aktüatörler arasındaki hidrolik filtrelere basınç filtreleri, aktüatörler ile tanklar arasındaki hidrolik filtrelere ise düşük basınç veya dönüş hattı filtreleri adı verilir.
Hidrostatik Filtre Çeşitleri Nelerdir?
Hidrostatik sistem devrelerinde kullanılan filtreler çeşitlidir. Her filtrenin sistemdeki konumu ve o konumdaki basınç, yedek filtre seçerken dikkate alınması gereken önemli hususlar arasında yer almaktadır.
Düşük Basınçlı Filtreler: Bunlar çoğu hidrolik sistemde, genellikle tank ve pompa arasında, hidrolik tanka dönüş yolculuğunda sıralı olarak bulunur. Düşük basınçlı hidrolik filtreler tipik olarak 24 bar/350 psi'ye kadar olan basınçlar için derecelendirilir. Bu filtrenin birincil amacı, büyük kirleticilerin pompaya girmesini önlemektir.
Orta Basınçlı Filtreler: Orta basınçlı filtreler, genellikle hat içi bileşenler olarak, ya spin-on olarak ya da bir kartuş-kase çözümü olarak tasarlanır. Genellikle 20-138 bar/90-2.000 psi basınç seviyelerinde kullanım için derecelendirilmişlerdir. Bu filtreler ekipmanın çalışması sırasında oluşan kalıntıları toplamak için kullanılır.
Yüksek Basınçlı Filtreler: Yüksek basınçlı, kartuş tarzı filtreler tipik olarak pompa ile motorlar, silindirler ve valfler gibi bileşenler arasında bulunur. Bunlar maksimum koruma sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu kritik bileşenleri pahalı arızalardan korumaya yardımcı olurlar. Yüksek basınç filtreleri tipik olarak 130 bar/1.885 psi ve 450 bar/6.500 psi (veya daha yüksek) arasındaki basınç seviyeleri için derecelendirilir.
Tank İçi Filtreler: Tank içi filtreler, rezervuar veya tank için düşük basınçlı filtrelerdir. Dönüş ve emme hattı filtrasyonu için başlığı tankın üstüne ve kartuşu içeride konumlandıran yerden tasarruf sağlayan bir tasarımdır. Tipik olarak bu filtreler, ekipmanın çalışması sırasında oluşan kalıntıları toplamak ve rezervuarı temiz tutmaya yardımcı olmak için kullanılır.